Laatste update 22:38
25

Voertuig rijdt in op vol terras in Münster

De bericht wordt aangevuld.

Een voertuig is vanmiddag in het Duitse Münster ingereden op een groep mensen. Volgens het Duitse blad Der Spiegel zijn daarbij tenminste twee doden en twintig gewonden gevallen. Zes personen zijn in kritieke toestand. De autoriteiten gaan uit van een aanslag. De bestuurder van de bus zou zichzelf na zijn daad om het leven hebben gebracht.

Het busje zou op een terras zijn ingereden van Grosser Kiepenkerl, een bekend restaurant in de Duitse stad. De politie gaat ervan uit dat er niet meerdere daders zijn en dat het gevaar geweken is, maar roept inwoners desalniettemin op om weg te blijven uit het centrum zodat hulpverleners hun werk kunnen doen. Er is een grote politiemacht op de been.

Update 19.30 uur:
De verdachte zou een 38-jarige Duitser zijn met een verleden van psychische problemen, dat meldt de politie. Zijn huis wordt momenteel doorzocht. Volgens Duitse media is er geen reden om aan te nemen dat er sprake is van een terroristisch motief.

Update 21.30 uur:
De dader, Jens R. banden met de extreemrechtse scene hebben gehad. Volgens de politie zijn er bij de huiszoeking echter geen bewijzen aangetroffen dat hij zelf extreemrechts zou zijn.

Update 22.20 uur:
Een Nederlandse vrouw is gewond geraakt bij de gebeurtenissen in Münster. Haar verwondingen zijn niet levensbedreigend, maar ze ligt wel in het ziekenhuis, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Eind 2016 werd er in Duitsland een aanslag gepleegd met een voertuig. Anis Amri reed toen in op bezoekers van de kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. De aanslag werd geclaimd door terreurorganisatie IS. Amri wist te ontkomen maar werd later alsnog herkend door de politie en in het vuurgevecht dat daarop ontstond doodgeschoten.

Cc-foto: pickselated/ Jim

Geef een reactie

Laatste reacties (25)