218

Aanslagen 11 september herdacht

Bekijk hier de verslaggeving rondom de herdenkingsplechtigheid in New York

Het is precies 10 jaar geleden dat twee gekaapte vliegtuigen zich in het World Trade Centre in New York boorden. Een derde vliegtuig vloog tegen het het ministerie van Defensie in Washington op. In een weiland in Pennsylvania stortte een vliegtuig neer na ingrijpen door passagiers. De terreuracties door moslimextremisten eisten bijna 3000 levens. Amerika en de wereld herdenken deze dag, die volgens sommigen de wereld heeft veranderd. Vanaf 14.30 uur zendt de NOS een verslag uit van de herdenkingsplechtigheid in New York


Bij de aanslagen kwamen niet alleen Amerikanen om het leven. In totaal stierven 350 buitenlanders, waaronder een Nederlander. Ook daarom vinden over de hele wereld herdenkingen plaats. De NOS maakt een kleine opsomming. In Den Haag is om 15.00 uur een dienst in de Kloosterkerk. Daarbij is naast de Amerikaanse ambassadeur in ons land ook premier Rutte aanwezig.

De Amerikaanse president Barack Obama bezoekt vandaag de drie locaties van de aanslagen. Op Ground Zero, de plek waar de Twin Towers stonden, wordt een monument onthuld en worden, net als in voorgaande jaren, de namen van alle slachtoffers voorgelezen. Op de exacte tijdstippen waarop de vliegtuigen het WTC invlogen, zal een moment van stilte worden gehouden. Dat eerste moment zal zijn om 14.46 uur Nederlandse tijd.

Geef een reactie

Laatste reacties (218)