Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanslagpleger nachtclub Reina in Istanbul opgepakt

  •  
16-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TURKEY-ATTACK

© 2017-01-02 17:11:55 A man hangs a Turkish national flag in front of the Reina nightclub on January 2, 2017 in Istanbul, one day after a gunman killed 39 people, including many foreigners, in

De terrorist die op nieuwjaarsnacht in de Turkse nachtclub Reina in Istanbul 39 mensen om het leven bracht, is maandag opgepakt bij een politieactie in de buurt van Istanbul. Dat schrijft de Turkse krant Hurriyet. De man zou Abdulkadir Masharipov heten en samen met zijn zoon zijn opgepakt in de stad Esenyurt. Masharipov zou een Oeigoer zijn die handelde uit naam van IS. IS eiste de aanslag al snel op en zegt dat het een vergelding zou zijn voor de Turkse militaire betrokkenheid in Syrië.
Volgens de Turkse vice-premier Numan Kurtulmus zit er iemand anders achter de aanslag. Hij meent dat een geheime dienst van een ander land nauw heeft samengewerkt met Masharipov. De aanslag was volgens Kurtulmus goed voorbereid en uitgevoerd. Welke geheime dienst of welk land er volgens hem achter de aanslag zou zitten, blijft onduidelijk.

Meer over:

turkije, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.