Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aantal vluchtelingen hoogste in vijftien jaar

  •  
20-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Vluchtelingen_UnitedNationsPhoto_300
UNHCR: Gevolgen onrust in Arabische wereld nog niet meegenomen. Meeste ontheemden verblijven in arme landen waar ze nauwelijks hulp kunnen krijgen
Het aantal mensen dat zich gedwongen zag huis en haard te verlaten is in vijftien jaar niet zo hoog geweest. Dat zegt de VN-secretaris voor vluchtelingenzaken in de Britse krant The Guardian. De meeste van hen kwijnen weg in arme landen die niet de middelen hebben om hen hulp te verlenen.
Het verslag van de UNHCR over 2010 stelt dat aan het eind van dat jaar naar schatting 43.7 miljoen mensen in hun eigen land op de vlucht waren voor oorlogen en natuurrampen. In dit getal zijn dus niet de gevolgen van de onrust in de Arabische wereld meegenomen, zo meldt The Guardian. 
Het aantal vluchtelingen dat terugkeert is met 197.600 in twee decennia niet zo laag geweest. Hierdoor valt bijna de helft van de vluchtelingen in de categorie langdurig ontheemden, wederom een record; het hoogste aantal in tien jaar.
Volgens de rapportage is het toenemende aantal vluchtelingen te wijten aan “humanitaire crises en de politieke situatie in een aantal landen”. De organisatie schat dat er wereldwijd 12 miljoen mensen statenloos zijn.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.