Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aanval op Groningse journalist: molotovcocktails door het raam

  •  
19-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
groningen

© cc-foto: Rudy en Peter Skitterians

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er molotovcocktails door het raam van journalist Willem Groeneveld gegooid. De journalist van Sikkom en NDC Mediagroep wordt al langer geïntimideerd en bedreigd. Sikkom meldt :
"Groeneveld en zijn partner wisten zelf het vuur te blussen en zijn ongedeerd. De politie is bezig met onderzoek. Volgens de woordvoerder van dienst wordt de zaak hoog opgenomen, maar hij wil niet speculeren over de aanleiding of toedracht tot de recherche haar onderzoek heeft afgerond."
Eerder werden bij Groeneveld al de ramen ingegooid. Ook publiceerden ondernemers die niet blij zijn met de artikelen van de journalist, zijn woonadres.
Groeneveld schrijft onder meer over dubieuze huisjesmelkers die huurders uitknijpen. Die artikelen leiden soms tot woedende reacties. In een interview met het journalistenvakblad Villamedia vertelde de Sikkom-journalist onlangs dat een eigenaar van een vastgoedbedrijf hem verscheidene malen thuis kwam opzoeken.
"Je merkt wel dat het onder je huid gaat zitten. Je bent meer gespitst op gekke geluiden in de straat. Als ik in de stad loop, kijk ik vaker over mijn schouder en ik mijd bepaalde kroegen. (…) Na het laatste incident met het vastgoedbedrijf sprak de hele gemeenteraad van Groningen zich uit, met uitzondering van de PVV."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.