Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Abortusboot zet koers naar Marokko

  •  
30-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abortus_300.jpg
Alternatieve vrijheidsbeweging nodigt baanbrekende boot uit
Mali, de Marokkaanse beweging voor individuele vrijheden, heeft de Nederlandse organisatie Women on Waves uitgenodigd koers te zetten naar het Noordafrikaanse land.
Abortus is illegaal in Marokko en er rust een taboe op maar  Women on Waves stelt dat niettemin dagelijks zo’n zes- tot achthonderd vrouwen een abortus ondergaan. Meestal gebeurt dat onder erbarmelijke omstandigheden, alleen de rijke bovenlaag is in staat de medische ingreep in een kliniek te laten plaatsvinden.
Metro meldt over de gevaarlijke abortuspraktijken in Marokko:
Omdat dit vaak op een onveilige manier gebeurt, leidt dit regelmatig tot sterfte, vooral bij armere vrouwen. MALI heeft Women on Waves gevraagd de Marokkaanse beweging voor legalisering van abortus te ondersteunen en heeft een petitie online gezet. Women on Waves zette de activiteiten in 2009 op een lager pitje, omdat de vrouwen die meevaren vanwege het toenmalige kabinetsbeleid van CDA, PvdA en ChristenUnie dreigden te worden vervolgd.
De Mouvement Alternatif pour les Libertés Individuelles (MALI)  kwam eerder in het nieuws door het verplichte vasten tijdens de Ramadan aan de kaak te stellen met openbare diner-demo’s. De petitie voor legalisering van abortus was zondagavond door bijna 900 mensen ondertekend.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.