Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb: 'Aanpak extremisten ook verantwoordelijkheid moslimgemeenschap en familie'

  •  
09-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aboutaleb_rabat_300.jpeg
Moskeeen zouden imams zelf een taalcursus moeten aanbieden ... Een baan verstrekken zou geen oplossing bieden voor radicalisering
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor de aanpak van extremisten maar ook de moslimgemeenschap. Religieuze instellingen en families moeten hun steentje bijdragen, zei hij na terugkomst uit Oslo waar de burgervader een conferentie bezocht over de aanpak van extremisten.
RTEmagicC_8688ed985d.jpg
Ik zie niet de link tussen het beschikbaar stellen van een baan en iemand die een ideologie in zijn hoofd heeft en denkt dat anderen minderwaardig zijn en moeten worden uitgeschakeld met geweld.
Volgens de burgemeester moet de maatschappij meer zelf doen om radicalisering terug te dringen in plaats van  constant naar de overheid te wijzen. Zo moet het vanzelfsprekend zijn dat de moskeeën ervoor zorgen dat hun imams Nederlands spreken. En niet de overheid zou de imams een taalcursus moeten aanbieden maar de moslimgemeenschap zelf. Aboutaleb is ervan overtuigd dat die de cursussen makkelijk zelf kan betalen.
Cc-foto: Photo RNW.org

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.