111

Aboutaleb: ‘Aanpak extremisten ook verantwoordelijkheid moslimgemeenschap en familie’

Moskeeen zouden imams zelf een taalcursus moeten aanbieden ... Een baan verstrekken zou geen oplossing bieden voor radicalisering

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor de aanpak van extremisten maar ook de moslimgemeenschap. Religieuze instellingen en families moeten hun steentje bijdragen, zei hij na terugkomst uit Oslo waar de burgervader een conferentie bezocht over de aanpak van extremisten.

Volgens Aboutaleb klopt het beeld niet dat zodra een geradicaliseerde burger een baan aangeboden krijgt, het gevaar geweken is:

Ik zie niet de link tussen het beschikbaar stellen van een baan en iemand die een ideologie in zijn hoofd heeft en denkt dat anderen minderwaardig zijn en moeten worden uitgeschakeld met geweld.

Volgens de burgemeester moet de maatschappij meer zelf doen om radicalisering terug te dringen in plaats van  constant naar de overheid te wijzen. Zo moet het vanzelfsprekend zijn dat de moskeeën ervoor zorgen dat hun imams Nederlands spreken. En niet de overheid zou de imams een taalcursus moeten aanbieden maar de moslimgemeenschap zelf. Aboutaleb is ervan overtuigd dat die de cursussen makkelijk zelf kan betalen.

Rijnmond: ‘Extremisten zijn niet te paaien met banen’

Cc-foto: Photo RNW.org

Geef een reactie

Laatste reacties (111)