39

Aboutaleb: Geef daklozen geen boetes, maar hulp

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil af van de boetes die worden uitgedeeld aan dak- en thuislozen, bijvoorbeeld wanneer zij betrapt worden op overtreding van het alcoholverbod. Volgens de burgemeester is het beter om hulp te bieden in plaats van boetes uit te delen, waardoor mensen alleen maar dieper in de problemen komen:

Het begint met een boete van 90 euro die niet betaald wordt. Het bedrag loopt dan op tot 2500 tot 3000 euro. Als mensen willen resocialiseren, kampen ze met schulden die wij veroorzaakt hebben.

Aboutaleb deed zijn uitspraken donderdag in de Rotterdamse gemeenteraad waar gedebatteerd werd over een alcoholverbod dat volgend jaar van kracht moet worden in het Wijkpark Oude Westen, waar omwonenden overlast ervaren van drinkende dak- en thuislozen in het stadspark. Hij riep de gemeenteraad op met politie en justitie naar nieuwe wegen te zoeken, schrijft RTV Rijnmond.

Presentator Beau van Erven Dorens riep eerder deze week al via social media op om daklozen niet langer te beboeten, omdat ze toch geen geld hebben om die te betalen.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)