22

Aboutaleb helpt dief in de kraag vatten

Rotterdamse burgervader stapt uit dienstauto en holt winkeldief achterna 

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft woensdagmiddag geholpen bij de aanhouding van een winkeldief. Dat meldt de lokale omroep RTV Rijnmond.

Op de Gerdesiaweg zag de burgemeester vanuit zijn dienstwagen een man uit een drogisterij rennen. Aboutaleb liet eerst zijn dienstauto achter de man aan rijden, maar stapte daarna uit en rende achter de man aan. Dat vertelde de burgemeester op Radio Rijnmond:

Bij de ingang van metrostation Gerdesiaweg kon Aboutaleb de vluchtende man tegenhouden. Hij maakte zich bekend als burgemeester van Rotterdam, maar de man schreeuwde en maakte een slaande beweging. Daarna rende hij het metrostation in.

Een reiziger die van het perron kwam, heeft uiteindelijk op aanwijzingen van Aboutaleb de man kunnen aanhouden. Die was dwars door de toegangspoortjes het perron op gerend en kon geen kant meer op.
Achteraf bleek die reiziger een agent in burger te zijn.

De opgepakte man was in de drogisterij al aangehouden, maar wist hij te ontsnappen, zo vertelde de Rotterdamse burgemeester. Toen hij opnieuw in de kraag werd gevat, bleek hij inderdaad spullen te hebben meegenomen uit de drogisterij. Hij bleek ook onder elektronisch huisarrest te staan: hij droeg een enkelband.

Rijnmond: Rotterdamse burgemeester helpt bij aanhouding winkeldief

Foto-cc: Veiligheid en Justitie

Geef een reactie

Laatste reacties (22)