32

Aboutaleb: Marokkanen zijn de nieuwe feministen

Rotterdamse burgemeester promoot multiculti Nederland in de Huffington Post

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vergelijkt de situatie van de Nederlandse Marokkanen met die van de feministen in de jaren zestig. “Vijftig jaar geleden was er nog maar één vrouwelijke professor”, zegt hij in een interview met Sultan Sooud Al-Qassemi van de overheidsschool van Dubai. “Terwijl vandaag de dag er vele vrouwelijke professoren zijn.”

Al-Qassemi schrijft in de Huffington Post een uitgebreid artikel over zijn ontmoeting met de Nederland’s bijzondere burgemeester, die hij één van de meeste talentvolle immigranten van Europa noemt. Tegen hem zei Aboutaleb zich nog altijd goed te beseffen dat hij met zijn burgemeesterstitel een succes-Marokkaan is en daarmee een voorbeeld functie heeft voor een grote groep Marokkanen. “Als ik faal in mijn missie zal het moeilijk voor hen zijn om in deze wereld te komen.” 

Aboutaleb hoopt zowel de ontwikkeling van de mens als de sociale ontwikkelingen aan de hand van sport en cultuur een boost te geven.

Ik hoop dat iemand in de toekomst kan zeggen dat Rotterdam Zuid 25 jaar geleden is vernieuwd door Aboutaleb.”

Ook benadrukt hij nog eens dat het hebben van een dubbel paspoort niet tegen te wet is. “Ze hebben mij verteld dat niemand in Marokko afstand kan doen van zijn burgerschap, alleen wanneer hij sterft.”

De Rotterdamse burgemeester zet zichzelf neer als een ‘bruggenbouwer’. Hij zou graag de handel met de Brics landen willen intensiveren.

“Rotterdam moet contacten hebben met deze landen. Bedrijvigheid komt alleen tot stand als gevolg van het bouwen van banden tussen mensen. Het is te makkelijk gedacht dat je een stad kan promoten zonder de culturele waarden en identiteit van je land daar in mee te nemen.

cc-foto: Paul en Menno Ridderhof

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (32)