33

Aboutaleb meest populaire politicus van Nederland

Rotterdamse burgemeester haalt een 7,5 ... Minst populaire is Geert Wilders … PVV-leider krijgt nog geen 3

Op de dag van de verkiezingen lijkt het erop dat de PvdA in populariteit is gedaald. Als we de laatste peilingen mogen geloven, althans. Maar de partij mag zich wel op de borst kloppen, want een PvdA’er is gekozen tot meest populaire politicus van Nederland. En wel de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Uit een onderzoek van het Kieskompas voor het ANP blijkt dat Aboutaleb een gemiddeld rapportcijfer van 7,49 krijgt. Hij wordt opgevolgd door zijn Amsterdamse collega, Eberhard van der Laan, met een 7,01. Het minst populair is PVV-leider Geert Wilders; hij krijgt nog geen 3.

Aboutaleb spreekt volgens André Krouwel van het Kieskompas eigenlijk alle talen. “Iedereen vindt er wel iets van zijn gading in. Daar is hij heel goed in.” Dat blijkt ook wel uit zijn populariteit; niet alleen PvdA’ers vinden hem een goede burgemeester, ook VVD’ers en zelfs PVV’ers – die toch liever ‘minder Marokkanen’ willen – waarderen de beste man.

Krouwel:

Het is de combinatie, dat we klootzakken niet nodig hebben, dat mensen gewoon moeten meedoen, maar dat we ook zorgen voor elkaar. Dat werkt.

Lees ook de hartenkreet van Peter van Heemst: ‘Aboutaleb, doe het niet!’

Metro: Aboutaleb is de populairste politicus van het land

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (33)