Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb mengt zich niet in lijsttrekkersstrijd PvdA

  •  
29-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-06-29-om-21.09.59
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zal niet meedoen aan de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA. Dat heeft hij woensdag gezegd tegen RTL Nieuws. Of dat betekent dat hij helemaal niet beschikbaar is als nieuwe lijsttrekker, of dat hij gewoon gevraagd wil worden, laat Aboutaleb in het midden.
‘Ik doe niet mee aan lijsttrekkersverkiezingen en de PvdA organiseert verkiezingen om tot een lijsttrekker te komen. Volgens mij is daar veel mee gezegd, toch?’ aldus de burgemeester die vindt dat dat proces binnen de partij nu gebaat is bij rust.
Eerder al had Aboutaleb laten weten niet aan een interne strijd om de macht mee te willen doen en dus zittend lijsttrekker Diederik Samsom niet uit te willen dagen. Volgens Aboutaleb hield dat niet in dat hij wel de strijd voor het lijsttrekkerschap aan wilde gaan met Lodewijk Asscher. Of Diederik Samsom voor de komende verkiezingen zich inderdaad opnieuw kandidaat stelt, is overigens nog niet bekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.