Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb schuift aan bij Zomergasten

  •  
24-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abou_300_01.jpg
'Het belooft een avond te worden met een Aboutaleb die de kijker nog niet kent'
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is deze zomer een van de Zomergasten. De burgervader, die de laatste maanden regelmatig de wereldpers haalde met zijn directe benadering van het radicaliseringsprobleem, belooft een onbekende kant van hemzelf te tonen. Aboutaleb is 26 juni te gast.
Een andere Rotterdamse Zomergast die internationale vermaardheid geniet is landschapsarchitect Adriaan Geuze. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de ‘vergroening’ van de buitenruimte op Schiphol, het ontwerp van de omgeving van het Centraal Station in Rotterdam, het befaamde en beruchte Schouwburgplein maar ook Jubilee Gardens in Londen en Governors Island in New York. Ook Geuze staat bekend om directe taal. Hij zegt over de avond: “We worden beheerst door managers en juristen. Ik zal een warm pleidooi houden voor het beroep van ingenieur: ontwerpers en ingenieurs hebben ons land tenslotte echt gemaakt en over maken gaat mijn Zomergastenavond”. Geuze is 16 augustus te zien.
RTEmagicC_79f550db7a.jpg
Verder de schrijver Peter Buwalda die doorbrak met de bestseller Bonita Avenue (2 augustus), filosoof en columnist Simone van Saarloos (9 augustus), schrijfster Annejet van der Zijl (23 augustus) en psychiater, filosoof Damiaan Denys (30 augustus). Zomergasten wordt gepresenteerd door Wilfried de Jong.
cc-foto: Dietmut Teijgeman-Hansen

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.