Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aboutaleb tegen Turkse-Nederlanders: wij moeten conflicten niet importeren

  •  
17-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
4303415106_a380475c82_z (1)
De Rotterdamse burgemeester Ahmet Aboutaleb heeft degenen uit Turkse gemeenschap die Erdogan ondersteunen tot kalmte opgeroepen. Hij benadrukt dat de problemen van Turkije niet naar Nederland geïmporteerd moeten worden. Dit zei Aboutaleb naar aanleiding van Turkse nationalisten die het gemunt zouden hebben op Gülen-aanhangers, meldt NOS.
De burgemeester heeft voor extra toezicht gezorgd nadat een woordvoerder van de Gülen-beweging bevestigt dat culturele centra het doelwit zijn geweest. Ook wil Aboutaleb maandagochtend met de twee kampen in gesprek. Eerder ging Aboutaleb al in gesprek met de Turkse en Koerdische gemeenschap in Rotterdam.
President Erdogan beschuldigt Gülen ervan achter de mislukte staatsgreep van vrijdagavond te zitten. Hij vraagt om uitlevering van de VS, waar zijn voormalige bondgenoot verblijft. Die, overigens, ontkent maar ook iets met de coup te maken gehad te hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.