Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ach ja, mannen zeggen wel eens wat'

  •  
31-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plouemn_300.jpg
Minister Ploumen reageert laconiek op harde uitval Coolcat-eigenaar
Minister Ploumen (PvdA) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking werd door de eigenaar van de winkelketen Coolcat uitgemaakt voor ‘linkse kutminister’. Reden voor de toorn was de kritiek van de minister op het feit dat Coolcat het akkoord om kledingfabrieken in Bangladesh veiliger te maken niet meteen tekende.
De uitval werd met een verborgen camera gefilmd door het VARA-programma Rambam. Eigenaar Kahn was boos omdat Ploumen had gezegd dat het bedrijf ‘aan de verkeerde kant van de lijn’ stond. Coolcat dreigde aanvankelijk met een rechtszaak tegen Ploumen maar trok die in nadat de minister een verklaring uitgaf waarin ze stelde dat Coolcat niet op een zwarte lijst stond.
Gevraagd naar haar reactie op de uitval van Kahn antwoordde Ploumen vandaag laconiek: “Ach, ja mannen zeggen wel eens wat”. Voor haar telt dat het akkoord ter verbetering van de arbeidsomstandigehden van textielwerkers is getekend. De minister kwam in actie nadat vorig jaar bij een brand in Bangladesh minstens 1100 arbeiders omkwamen omdat ze waren opgesloten in de fabriek.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.