21

‘Ach ja, mannen zeggen wel eens wat’

Minister Ploumen reageert laconiek op harde uitval Coolcat-eigenaar

Minister Ploumen (PvdA) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking werd door de eigenaar van de winkelketen Coolcat uitgemaakt voor ‘linkse kutminister’. Reden voor de toorn was de kritiek van de minister op het feit dat Coolcat het akkoord om kledingfabrieken in Bangladesh veiliger te maken niet meteen tekende.


De uitval werd met een verborgen camera gefilmd door het VARA-programma Rambam. Eigenaar Kahn was boos omdat Ploumen had gezegd dat het bedrijf ‘aan de verkeerde kant van de lijn’ stond. Coolcat dreigde aanvankelijk met een rechtszaak tegen Ploumen maar trok die in nadat de minister een verklaring uitgaf waarin ze stelde dat Coolcat niet op een zwarte lijst stond.

Gevraagd naar haar reactie op de uitval van Kahn antwoordde Ploumen vandaag laconiek: “Ach, ja mannen zeggen wel eens wat”. Voor haar telt dat het akkoord ter verbetering van de arbeidsomstandigehden van textielwerkers is getekend. De minister kwam in actie nadat vorig jaar bij een brand in Bangladesh minstens 1100 arbeiders omkwamen omdat ze waren opgesloten in de fabriek.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)