Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Achmea koopt samen met ziekenhuizen medicijnen in

  •  
09-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Achmea.jpg
Gezamenlijke inkoopactie bespaart jaarlijks 1 miljard … Derde van winst wordt gestoken in innovatiefonds nieuwe medicijnen
De grootste zorgverzekeraar Achmea gaat samen met 12 Nederlandse ziekenhuizen medicijnen inkopen. De partijen verwachten dat de gezamenlijke inkoop een besparing oplevert van 1 miljard euro.
Aan de actie doen onder meer mee het VUmc, het Academisch Medisch Centrum en het Erasmus MC. Ze kopen samen TNF-alfaremmers in, een ontstekingsremmer voor chronische aandoeningen. Een derde van de winst van de besparing wordt gestoken in een innovatiefonds dat onderzoek gaat doen naar nieuwe medicijnen.
RTEmagicC_Achmea.jpg
Momenteel worden medicijnen nog individueel door ongeveer 90 ziekenhuizen ingekocht. De één koopt scherper in dan de ander en daardoor kunnen de prijzen per ziekenhuis nogal verschillen.
Dat kan beter en slimmer’ zegt Peter de Braal, manager Farmacie bij Achmea tegen de NOS. ”Door samen te werken kan er beter een vuist worden gemaakt in de onderhandelingen met farmaceuten.”

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.