Laatste update 01:47
27

Actie om gedeporteerde familie Grigoryan terug te halen

Terwijl de coalitie verwoed overleg pleegde voor een meer barmhartige interpretatie van het kinderpardon werd een Armeense familie met drie in Nederland geboren kinderen vanuit het detentiecentrum in Zeist naar Schiphol vervoerd. Vlak nadat deze familie werd uitgezet werd besloten om voorlopig geen kinderen uit te zetten en kwam er een akkoord over het kinderpardon waar ook deze kinderen zouden zijn gevallen. De situatie is zo oneerlijk dat burgers een initiatief zijn gestart om deze familie alsnog terug naar Nederland te halen, voor de mogelijkheid om alsnog aanspraak te maken op het Kinderpardon voor altijd verdwijnt:

Op dit moment verblijven Shushan (8), Vrej (4) en Jemma (3) samen met hun vader (Hovik) en moeder (Naira) bij vrienden in Jerevan die zelf amper iets hebben. Ze slapen er op de grond en hebben het koud. De eerste week woonden ze in een hotel maar dat was niet langer te betalen. Het gezin kwam in 2010 naar Nederland. Alle 3 de kinderen zijn in Nederland geboren en spreken geen Armeens. Dochter Shushan van 8 is 2 jaar geleden aangereden door een vrachtwagen op het terrein van het AZC en heeft behandeling nodig voor haar medische problemen. Deze kreeg ze in Nederland maar daar is in Armenie geen sprake van. Ook is er nauwelijks begeleiding.

Een advocaat onderzoekt of het mogelijk is om de familie terug te halen, maar of, wanneer en hoe dat mogelijk is is op dit moment nog onduidelijk.

Lees ook op Joop: Geen kinderpardon voor Shushan (8), Vrej (5) en Jemma (3), uitzetting gepland voor maandag

Afbeelding: Defense for Children

Geef een reactie

Laatste reacties (27)