Laatste update 21:55
53

Actiegroep dumpt asbest op toekomstige locatie windmolens

Een anonieme actiegroep heeft vermoedelijk toekomstige locaties voor windmolenparken in Groningen en Drenthe vervuild met asbest. Dit meldt RTV Noord. Uit een boodschap die werd aangetroffen bij een stuk landbouwgrond in Meeden valt op te maken dat er meerdere plekken zijn besmeurd:

Komende zomer, rond oogsttijd, worden de landbouwpercelen in Groningen en Drenthe, van Delfzijl tot Coevorden, bekend gemaakt die ook een behandeling hebben ondergaan. (…) Deze groene schandvlekken zullen niet te saneren zijn gezien de omvang/diepte en vormgeving van de verontreiniging.

Deze tekst suggereert dat de groep al meer landbouwgronden heeft vervuild of van plan is dat te gaan doen. De eerste melding stamt al uit december. Vanaf komende maandag wordt de komst van een windmolenpark in de gemeente Midden-Groningen behandeld bij de Raad van State. Hoewel die gemeente tegen de komst van windmolens is, ligt de verantwoordelijkheid bij de rijksoverheid. LTO Noord, dat opkomt voor de land- en tuinbouwsector zegt tegen RTV Noord dat er “een ernstige grens is overschreden.”

Cc-foto: Shirley de Jong

Geef een reactie

Laatste reacties (53)