62

Actiegroep pleit voor kindvrije horeca

Waar kun je eten zonder gekrijs en gedrein: "Van sterrenrestaurant tot shoarmatent. Je komt er pas in als je 12+ bent"

De actiegroep No Kids Allowed pleit op hun website voor het promoten van horecagelegenheden in Nederland waar kinderen niet welkom zijn. De negatieve reacties stromen uit alle hoeken van het land binnen.

You Can.“Ben jij het ook zo zat om in restaurants, koffiehuizen, café’s en hotels te worden geconfronteerd met gillende, stampende, krijsende, snottebellende kinderen en hun lakse ouders?”. Zo luidt de openingstekst op de website van No Kids Allowed.

De initiatiefnemers hopen een overzicht te kunnen maken van horecagelegenheden waar kinderen niet welkom zijn. Zij roepen websitebezoekers op om de bij hen bekende kindonvriendelijke horecauitbaters op te geven.

De oproep voor kindvrije horeca stuit op veel kritiek. Zo meldt de actiegroep via hun Facebookpagina veel ‘haatmails, pestende tokkie’s en moraalmoekes’ op hun dak te krijgen. Ook de reacties op hun website zijn niet mals. Een ouder: “(…) dus dat zou betekenen dat ik dankzij jullie lage IQ bedachte concept me nu constant moet gaan afvragen waar ik wel of niet welkom ben in restaurants omdat ik drie kinderen heb.”

Het idee is niet nieuw. Een Australische uitbater heeft eerder dit jaar dezelfde ophef veroorzaakt door een minimumleeftijd van 7 jaar voor zijn restaurant in te stellen. Volgens restauranteigenaar Liam Flynn heeft hij ondanks de luide kritiek na invoering van de regel de drukste weekenden sinds de opening veertien jaar geleden gehad.  

Het Nederlands initiatief krijgt niet alleen kritiek maar ook veel ondersteuning. Zo wordt er via sociale media lovend commentaar geleverd. “Ik vind de kindvrije horeca een best goed idee. Zoveel ouders hebben hun kinderen niet onder controle”. 

cc-foto: Kat NLM

Geef een reactie

Laatste reacties (62)