35

Actievoerder tegen islam bezoekt moskee en verandert van mening

Moskee-protest in Phoenix krijgt andere wending

Een protest waarbij gewapende demonstranten met t-shirts met Fuck Islam bij een moskee in Phoenix gingen staan, heeft een wonderlijke verzoening tot stand gebracht. Enkele activisten accepteerden de moedige uitnodiging van de moskee om binnen te komen kijken.


Anti-islam demonstrant Jason Leger ging naar binnen en kwam naar buiten als een ander mens, blijkt uit zijn verklaring tegenover Fox News:

Uit respect voor de islam en met de kennis van nu, omdat ik met ze gepraat heb, zou ik niet opnieuw zo protesteren. Gewoon omdat ik geen zin heb deze mensen te kwetsen. Toen ik de tijd nam om echt met ze te praten en naar ze te luisteren, en de moskee binnenging en zag hoe ze daar bidden, het was gewoon mooi. En ze gaven antwoord op de vragen die ik had.

Leger nam deel aan het protest in Arizona omdat hij wilde opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Het gewapende protest, waar onder andere leden van motorclubs aan deelnamen, volgde na een aanslag door twee extremistische moslims op een bijeenkomst van fanatieke islambestrijders in Texas die ook door Geert Wilders was bezocht. De twee, die werden door de politie gedood voordat ze iemand konden ombrengen, waren bezoekers van de bewuste moskee.

Inmiddels is bij de moskee in Phoenix ook een manifestatie gehouden van mensen die opkomen voor tolerantie en respect. De demonstranten zagen er bewust vanaf die gelijktijdig met het anti-islamprotest te houden om verdere escalatie te voorkomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)