Laatste update 21:43
35

Activist haalt 150.000 euro op om Brexit illegaal te laten verklaren

De Brit Marcus Ball (26) heeft in nog geen drie weken tijd via crowdfunding 150.000 euro ingezameld om een juridische procedure te starten die de referendum-uitslag illegaal laat verklaren en de leiders ervan te vervolgen. Daarnaast heeft hij zich de steun weten verzekeren van advocaten en rechtsgeleerden die de zaak steunen. Ook Britse beroemdheden als de zangeres Paloma Faith hebben zijn oproep gesteund.

Ball stelt dat de uitslag ongeldig is omdat de kiezers door het Brexit-kamp systematisch zijn voorgelogen. Een voorbeeld is dat beloofd werd dat de contributiegelden voor het lidmaatschap van de EU voortaan naar de gezondheidszorg zouden gaan. Binnen enkele uren na de overwinning verklaarde Brexit-leider Farage dat die belofte niet ingelost zal worden. Hij noemde de verkiezingsbelofte, die zelfs groot op de campagnebus stond, ‘een fout’.

Volgens Ball opent een eventuele overwinning op het bedrog in de rechtszaal geheel nieuwe perspectieven om ook andere liegende politici aan te pakken en zo de politiek eerlijker te maken.

Hij had zich begin deze maan tot doel gesteld 100.000 pond bij elkaar te brengen voor een succesvolle rechtszaak. De teller staat nu op 118.000 pond.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)