66

Activisten stelen hond van dakloze man

Baasje en hond schreeuwen het uit terwijl ze van elkaar worden gescheiden

De Franse dierenrechtenorganisatie “Cause Animale Nord” bevindt zich in een lastig parket, nadat een video is opgedoken waarin zij een hond bij zijn dakloze eigenaar weghalen. De video heeft sinds het verschijnen, vijf dagen geleden, voor flink wat opschudding gezorgd in Frankrijk.


De bewuste video werd op 20 september op Facebook gepost en is sindsdien al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. Op de beelden is te zien hoe twee mannen in Parijs op een dakloze man afstappen, terwijl een vrouw ondertussen de hond grijpt. De man schreeuwt het uit en ook de hond zelf kermt luid omdat hij bij zijn baasje wordt weggehaald. 

Volgens Cause Animal Nord zijn zij tot de actie overgegaan, omdat de man de hond zou gebruiken om meer geld te krijgen tijdens het bedelen. De activisten zien dit als uitbuiting en vonden het daarom nodig op eigen houtje op deze manier op te treden. Op veel begrip kunnen ze echter niet rekenen: sympathisanten zijn onder de naam “Citoyens Solidaires Frances” (Solidaire Franse Burgers) een petitie gestart om hond en baasje te herenigen. 

De Standaard

Geef een reactie

Laatste reacties (66)