0

Activiteiten Tunesische oud-regeringspartij opgeschort

Nieuwe golf van onrust na politiegeweld tegen burgers. Alle kantoren van de RCD per direct gesloten om veiligheid in het land te bewaren.

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken heeft alle activiteiten van regeringspartij RCD (Constitutional Democratic Rally) stop gezet. Alle kantoren van de partij zijn gesloten. Dat meldt Al Jazeera. De minister doet dit om een totale afbreuk van de veiligheid in het land te voorkomen. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie.

De woordvoerder laat weten:

De minister van Binnenlandse Zaken heeft besloten alle activiteiten en bijeenkomsten van de RCD af te gelasten en alle kantoren te sluiten. Dit in afwachting van een gerechtelijke uitspraak die de partij moet ontbinden. Dit wordt gedaan omdat dit nodig is om een totale afbraak van veiligheid te voorkomen en de hogere belangen van het land te dienen.

In Tunesië is opnieuw onrust onstaan, waarbij naar verluid de politie twee mensen doodschoot. Aanleiding voor de onrust zou zijn dat de politie een vrouw in het gezicht heeft geslagen.

Het bestuur van de voormalige regeringspartij was al eerder naar huis gestuurd. President Ben Ali ontvluchtte het land drie weken geleden toen de volksopstand begon.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (0)