60

Actrice uit Tarantino-film slachtoffer racistische agenten

Afro-Amerikaanse actice ten onrechte aangezien voor prostituee ... Ze zoende met haar blanke echtgenoot

De Afro-Amerikaanse actrice Danièle Watts, bekend van onder andere de Quentin Tarantino film Django Unchained waarin ze de rol van CoCo speelde, is afgelopen vrijdag op straat in Los Angeles in de boeien geslagen omdat de politie haar aanzag voor een prostituee.

Volgens Watts, die haar verhaal op Facebook plaatste, werd ze door twee agenten benaderd nadat ze publiekelijk had gezoend met haar echtgenoot Brian James Lucas, die blank is.

Watts moest haar identiteitskaart laten zien, maar weigerde dat omdat ze vond dat ze ten onrechte verdacht werd gemaakt. Daarop werd ze in de boeien geslagen en in een politieauto gezet.

Op haar Facebookpagina heeft Watts foto’s geplaatst en haar frustratie van zich afgeschreven. Ook haar vriend Brian James Lucas deed dat. Hij schrijft over de agenten dat ze een ‘hot bootie shorted black girl and a tatted RAWker’ zagen (een lekker zwart meisje met kort broekje en een soort punker met tattoos) en dachten dat het meisje prostituee was en de jongen haar klant.
Watts droeg een simpel T-shirt, een eenvoudig sportbroekje en gymschoenen.

Verder schrijft ze op Facebook:

Ik herinnerde me weer de duizenden keren dat mijn vader gefrustreerd thuis kwam nadat hij was vernederd door de politie terwijl er niets aan de hand was. Ik voelde zijn schaamte, zijn woede en mijn eigen gevoelens van frustratie dat ik in een wereld leef waarin de autoriteiten kunnen controleren wie ik ben (…).

De agenten hebben haar uiteindelijk laten gaan en geen melding gemaakt van het voorval.

Geef een reactie

Laatste reacties (60)