45

AD schetst fout beeld; meer criminaliteit tijdens ramadan onzin

Politie Utrecht niet blij met berichtgeving AD over meer criminaliteit tijdens islamitische vastenmaand: 'De cijfers tonen aan dat dat gewoon NIET het geval is'

Ophef afgelopen vrijdag over een artikel in het AD over ‘ramadan-criminaliteit’. De politie in Utrecht en Den Haag zou extra mensen inzetten tijdens de ramadan om te voorkomen “dat (Marokkaanse) moslims op het boevenpad gaan”. Veel van hen zouden deze zomer in Nederland blijven, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is. Dit is totale onzin, zo bevestigde de politie op vragen van de multiculturele radiozender FunX. Andere media hebben het AD-bericht klakkeloos overgenomen.

De politie Utrecht was niet blij met het artikel in het AD. Als enige belde jongerenzender FunX met woordvoerder Bernhard Jens om het bericht te controleren. 

Volgens Jens zet de politie al jaren extra politie in tijdens de ramadan. Dat zit hem in het feit dat mensen langer en wat later op straat zijn waardoor de diensten verschuiven. Hij benadrukt echter dat tijdens de ramadan de criminaliteit niet toeneemt: “De cijfers tonen aan dat dat gewoon NIET het geval is,” aldus Jens.
Ook vindt hij het kwalijk dat er meteen een stempel wordt gedrukt op een bepaalde bevolkingsgroep, zo meldt FunX maandag. Geert Wilders was er vrijdag als eerste bij om te zeggen dat de kosten van de extra politie-inzet direct verhaald moeten worden op het “ramadantuig.” “Ik vind het buitengewoon kwalijk dat door dit artikel dit allemaal weer zo op de kaart gezet wordt en de uitspraken van de heer Wilders leg ik al helemaal naast me neer,” zegt Jens.

FunX: “Niet meer criminaliteit tijdens ramadan”

Foto: Nico1959

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)