3

Adempauze in strijd om CO2-opslag Barendrecht

Besluit wordt overgelaten aan nieuw kabinet … Kees Vendrik (GroenLinks): 'Slag gewonnen'

Het omstreden besluit om CO2 op te slaan onder een woonwijk in de Zuidhollandse plaats Barendrecht wordt niet door het demissionaire kabinet genomen. Dat heeft minister Van der Hoeven aan de Tweede Kamer laten weten. Wel wordt doorgegaan met procedures om de opslag mogelijk te maken.

 Het besluit wordt uitgesteld omdat de Kamer minister Van der Hoeven heeft opgedragen geen onomkeerbare besluiten te nemen voor wat betreft de opslag in Barendrecht. Het project waarbij CO2 afkomstig van Shell in het industriegebied Botlek via een pijplijn in een leeg gasveld onder Barendrecht wordt gespoten is omstreden omdat onbekend is wat de gevolgen zijn. Het onderzoeksprogramma Zembla onthulde dat een kritisch wetenschappelijk rapport over de methode weg was gemoffeld. Over dat ‘verdwenen’ rapport wil de Kamer nog debatteren.

Het Agrarisch Dagblad tekent uit de mond van Kamerlid Esmé Wiegman (ChristenUnie) op dat de opslagproject nu feitelijk tot controversieel is bestempeld door het demissionaire kabinet.

Op Twitter reageert Kees Vendrik van GroenLinks verheugd: ‘Slag gewonnen. (…) Uitstel. Straks afstel?’

Eerder op Joop:

Zembla: ‘CO2-bom onder Barendrecht’

Gemoederen lopen hoog op bij bijeenkomst CO2-opslag Barendrecht

Geef een reactie

Laatste reacties (3)