30

Adopteer een zonnepaneel

GroenLinks wil een kilometer lange zonnecentrale op de geluidswal langs de A20

De langste zonnecentrale van Nederland komt, als het aan Arno Bonte, GroenLinks-fractievoorzitter in Rotterdam, ligt langs de snelweg A20, op het talud. Op de geluidswal moet ruim een kilometer aan zonnepanelen komen.

In het plan, dat Bonte samen met deelraadsfractievoorzitter Henk Kamps heeft gepresenteerd, is berekend dat zo’n drieduizend zonnepanelen een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter zullen beslaan. Met de zonnekrachtcentrale kunnen tweehonderd huishoudens van energie worden voorzien.

GroenLinks wil dat de gemeente opzoek gaat investeerders om het plan te kunnen realiseren. Ook wil de partij Rotterdammers de mogelijkheid geven één of meer zonnepanelen te adopteren.

Bonte:

Veel mensen willen graag gebruikmaken van zonne-energie, maar niet iedereen heeft een dak op het zuiden. De zonnekrachtcentrale zorgt er voor dat die mensen en mensen zonder dak toch zelf duurzame energie kunnen opwekken […] Het project verdient zich op termijn niet alleen terug in geld, maar levert vooral ook een positieve bijdrage aan de Rotterdamse ambitie om tot 2025 de uitstoot van CO2 met 50 procent te verminderen. We willen met de eerste Rotterdamse zonnecentrale de weg plaveien voor méér zonkracht in Rotterdam.

Foto: Jan Willem Mulder

Geef een reactie

Laatste reacties (30)