15

Adriaan van Dis brengt je boekenkast tot leven

Video: DWDD verwent literatuurliefhebbers met een eenmalige comeback van het legendarische boekenprogramma 'Hier is... Adriaan van Dis'

Schrijvers moet je eigenlijk lezen, niet horen, maar Adriaan van Dis vormt een welkome uitzondering op die regel. Zijn legendarische praatprogramma ‘Hier is… Adriaan van Dis’, waarin hij beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur, ooit. Speciaal voor de aftrap van de Boekenweek, blies DWDD het programma eenmalig nieuw leven in. In de bovendstaande video interviewt Van Dis de Britse schrijver Howard Jacobson, die al tweemaal de longlist van de Man Booker Prize haalde, voordat hij voor ‘De Finklerkwestie’ deze belangrijkste prijs uit het Engelse taalgebied kreeg.


Zijn tweede gesprek is met de Brits-Amerikaans-Indiase schrijfster Jhumpa Lahiri. Jhumpa Lahiri schrijft sinds haar debuutbundel ‘Een tijdelijk ongemak’ al over het lot van de vreemdeling. Nu doet Lahiri moedig en openhartig verslag van haar eigen ervaringen in haar boek ‘Met andere woorden’: Tot slot interviewt Van Dis Salomon Kroonenberg, Nederlands hoogleraar in toegepaste geologie aan de TU Delft en schrijver van het boek ‘De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar’. In 2014 schreef hij ‘De binnenplaats van Babel -Het raadsel van de spraakverwarring-‘.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)