Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Adriaan van Dis schrijft Groot Dictee

  •  
24-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_AdriaanvanDis_PjotrP_300.jpg
Van Dis: Ik haalde altijd een twee voor het dictee op school
Adriaan van Dis schrijft dit jaar Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, meldt onder andere de Volkskrant vrijdag. De 65-jarige schrijver en programmamaker treedt in de voetsporen van onder anderen Jan Mulder, Remco Campert, Martin Bril, Jan Wolkers, Kristien Hemmerechts en Arnon Grunberg.
Van Dis:
Flickr_AdriaanvanDis_PjotrP_Klein
Ik vind het erg leuk. Mij is gevraagd mee te doen en de enige voorwaarde die ik had, was dat er ook een prijs zou zijn voor diegene die de meeste fouten maakt. Zelf ben ik heel slecht in spellen. Ik haalde altijd een 2 voor het dictee op school, ik haal namelijk alles door elkaar. Ik schep er nu een sadistisch genoegen in te kijken hoe de anderen het ervanaf brengen.
De 23ste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op woensdag 23 december uitgezonden door de NTR op Nederland 1.
Foto-cc: PjotrP
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.