Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Adviseur Obama krijgt slappe lach over Europa

  •  
16-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lynch_300.jpg
Saillant moment tijdens serieus interview van Nieuwsuur over Syrië...
Mark Lynch is directeur van het Institute for Middle East Studies van de Amerikaanse George Washington University. Hij wordt gezien als de expert bij uitstek aangaande Syrië en is adviseur van de regering Obama. Voor Nieuwsuur interviewde verslaggever Willem Lust hem.
Op een gegeven moment (4:40) oppert Willem Lust de mogelijkheid dat “nu de Amerikanen de buik vol hebben van het Midden-Oosten” er misschien ruimte is voor andere initiatieven en vraagt aan Lynch… Lust:  Dus dit is het moment van Europa? Dat Europa opstaat… Lynch barst in lachen uit. Lust: Waarom lacht u? Knip, nieuwe take Lynch: Wil Europa iets betekenen… (Barst opnieuw in lachen uit) Knip, nieuwe take Lust: Is dit het moment voor Europa? Lynch: Dan moet Europa een gezamenlijk beleid ontwikkelen en middelen beschikbaar stellen. En Syrië laat het tegendeel zien. Europa is sterk verdeeld over de aanpak van Syrië. En de landen die het felst pleiten voor internationaal ingrijpen willen daar geen middelen voor beschikbaar stellen. 
Is dit een voorbeeld van Amerikaanse arrogantie of is een rol voor Europa echt ondenkbaar?

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.