Laatste update 07:22
10

Zeker zes naaste adviseurs van Trump gebruikten privémail voor werk

Zeker zes adviseurs van Donald Trump gebruikten privémail om vertrouwelijke zaken aangaande het Witte Huis te versturen. Dat meldt de New York Times. Eerder al bleek schoonzoon en topadviseur Jared Kushner vanaf zijn eigen mailadres te werken, nu blijkt dat onder meer oud-topadviseur Steve Bannon, oud-stafchef Reince Priebus en dochter Ivanka hetzelfde deden.

Het nieuws komt een dag nadat Politico al onthulde dat Kushner werkgerelateerde mails vanaf zijn eigen adres verstuurde. Verder maakten ook adviseurs Gary Cohn en Stephen Miller gebruik van privémail. Ivanka Trump gebruikte in het begin van Trumps termijn een eigen mailadres, omdat ze geen officiële functie had en daarom geen overheidsmailadres. Desondanks leek Ivanka Trump wel betrokken bij alle zaken rondom de Amerikaanse president. Ook nadat zij formeel in dienst kwam bleef zij haar eigen mailadres gebruiken.

Nu is het niet verboden om eigen mailadressen te gebruiken, opmerkelijk is het zeker. Tijdens de presidentscampagne kwam aan het licht dat Trumps tegenstander Hillary Clinton geregeld gebruik maakte van privémail in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken. Hoewel het FBI-onderzoek concludeerde dat de wet daarmee niet was overtreden, heeft Trump de hele campagne volgehouden dat hij Clinton daarom wilde laten opsluiten. Ook liet hij zijn aanhangers ‘sluit haar op’ scanderen.

Volgens de Amerikaanse wet mogen de eigen mailadressen worden gebruikt, zolang de mails maar naar overheidsadressen worden gestuurd. Dit om te voorkomen dat overheidsgerelateerde mails voorgoed verdwijnen.

cc-foto: Michael Vadon

Geef een reactie

Laatste reacties (10)