64

Advocaat: ‘Salah Abeslam heeft de intelligentie van een lege asbak’

De Belgische advocaat van een van de daders achter de aanslagen in Parijs in november vorig jaar, heeft in de Franse pers een boekje opengedaan over zijn beruchte cliënt. Dat meldt De Standaard. Volgens zijn advocaat, Sven Mary, is Salah Abdeslam:

Een klein boefje uit Molenbeek, meer een volger dan een leider. Hij heeft de intelligentie van een lege asbak, er zit niets in. Hij is een product van een generatie: hij denkt dat hij leeft in een videogame en staat eerder apathisch tegenover religie. Toen ik hem vroeg of hij de Koran had gelezen, antwoordde hij dat hij een samenvatting op het internet had gevonden.

Abdeslam zou wél al zijn spijt betuigd hebben over zijn rol in de gruwelijke aanslagen en zo snel mogelijk aan Frankrijk willen worden uitgeleverd om zijn daden te verklaren bij de onderzoekers, aldus Mary in een interview met de Franstalige nieuwszender Bel RTL. Sven Mary zal er niet rouwig om zijn als hij Abeslam kan overdragen aan zijn Franse collega Frank Berton. Hoewel Mary vindt dat iedereen recht op een deugdelijke verdediging heeft, overwoog hij met de zaak te stoppen na de aanslagen in Brussel, die drie dagen na de arrestatie van Abeslam plaatsvonden. Ook werd hij diverse malen bedreigd, zowel verbaal als fysiek:

Als het dossier van Abdeslam wordt overgedragen aan Frankrijk, weet ik niet of ik hem nog zal blijven volgen. Het is niet gemakkelijk om zijn verdediging op mij te nemen, als ik er alleen nog miserie aan overhoud.

Volgens het Amerikaanse nieuwsnetwerk ABC zou Abeslam vanmorgen in Franse hechtenis zijn genomen.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (64)