14

Advocaat van terreurverdachte vindt Trump medeschuldig

Omdat Donald Trump twee jaar geleden, tijdens de Amerikaanse presidentscampagne, polariserende retoriek gebruikte is hij medeschuldig aan het beramen van een plan om Somalische vluchtelingen te vermoorden. Dit zegt de advocaat van Patrick Eugene, die een appartementencomplex in Kansas wilde opblazen. Samen met twee anderen is hij in april al schuldig bevonden aan zijn voornemen. Zijn advocaat wil voorkomen dat de rechter de maximale straf uitspreekt en vraagt met een referentie naar Trump om een lagere straf.

“De rechtbank kan de omstandigheden van een van de retorisch meest gewelddadige, verschrikkelijke, haatvolle en omstreden presidentiële verkiezingen in de moderne geschiedenis, veroorzaakt door de olifant in een porseleinen kast die nu onze president is, niet negeren,” vindt advocaat Jim Pratt.
Het was niet alleen de retoriek van Trump, zegt Pratt, die tijdens de campagne een ban voor alle moslims die de Verenigde Staten in willen voorstelde. “Het was ook de retoriek van iedereen die angst in het systeem stopte en mensen deed geloven dat als Trump zou winnen, op zijn eerste dag in het Witte Huis de wereld zou imploderen.

Cc-foto: The Epoch Times

Geef een reactie

Laatste reacties (14)