7

Af en toe een snoepje beter voor kinderen dan helemaal nooit

Wanneer kinderen op jonge leeftijd al de juiste porties snoep krijgen, leren ze hiermee om te gaan en ontwikkelen ze vaardigheid en discipline op het vlak van eten, zeggen onderzoekers

Kinderen die snoepen hebben geen groter risico op obesitas, diabetes of hartafwijkingen dan kinderen die nooit snoepen. Integendeel, meldt de Volkskrant vrijdag, ze hebben zelfs een minder groot risico op overgewicht en chronische ziekten. Dit blijkt uit een onderzoek van de Louisiana State University in Amerika.

Het is geen vrijbrief om kinderen vol te proppen met snoep, zo schrijft de Volkskrant, het gaat om snoepen met mate. Uit de studie blijkt dat kinderen die af en toe een snoepje krijgen, 22 procent minder kans hebben op overgewicht dan kinderen die dat niet doen. Bij adolescenten was dit zelfs nog hoger, namelijk 26 procent. Bovendien werd bij de snoep etende kinderen ook een lager niveau van C-reactieve proteïne gemeten. Een hoog niveau van dit proteïne zou het risico op hart- en vaatziekten, maar ook andere chronische ziekten doen toenemen.
De verklaring, volgens de onderzoekers:

Wanneer kinderen op jonge leeftijd al de juiste porties snoep krijgen, leren ze hiermee om te gaan en ontwikkelen ze vaardigheid en discipline op het vlak van eten. Degenen die geregeld snoepen, waren zich meer bewust van wat ze eten en hun eetgewoonten.

Meer over het onderzoek bij de Volkskrant: Snoepen is beter voor kinderen dan níet snoepen

Foto-cc: RhoaCheeda

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (7)