Laatste update 18:49
23

AfD-leider Petry op bezoek bij Russische extremisten in Moskou

Frauke Petry, de leider van de Duitse populistenpartij AfD (Alternative für Deutschland) is naar Moskou afgereisd om daar te praten met geestverwanten. Ze bezocht daarnaast onder meer Vjatsjeslav Volodin, de voorzitter van de Russische parlement, waartegen de EU strafmaatregelen heeft ingesteld wegens zijn rol bij het gewapend conflict in Oekraïne en de illegale annexatie van de Krim. Ook sprak ze met Pjotr Tolstoj, de vice-voorzitter van het parlement, die onder meer in opspraak is geraakt wegens antisemitisme.

De Morgen meldt:

Maar de meest omstreden figuur die aan de ontmoeting met Petry deelnam was Zjirinovski, die bekend staat om zijn extreme uitspraken. Hij was een groot bewonderaar van de Iraakse dictator Saddam Hussein, droomt van een Russisch rijk dat tot aan de Indische Oceaan reikt, pleit voor het uitzetten van alle immigranten uit de Kaukasus en het inzetten van kernwapens tegen Ruslands vijanden.

Petry wilde geen ruchtbaarheid geven aan het bezoek. Zelfs de tweede man van de partij bleek er niet van op de hoogte. Onbekend is of de AfD ook financieel gesteund wordt door Moskou, van het Franse Front National van Le Pen staat vast dat de partij miljoenen ontving. Moskou is er op gebrand de lidstaten van de Europese Unie te destabiliseren door populistische partijen te steunen. In december werd door Moskou een vijf jaar durend samenwerkingsverband bezegeld met de Oostenrijkse FPÖ.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (23)