Laatste update 13:01
76

AfD-politicus wenst dat Merkel omkomt bij aanslag

Een lid van de extreemrechtse AfD heeft in het parlement van de Duitse deelstaat Saksen openlijk de wens uitgesproken dat Bondskanselier Angela Merkel en andere regeringsleden om zullen komen bij een terreuraanslag. Tijdens een debat over veiligheid zei Sebastian Wippel:

“Onze Bondskanselier heeft de boel in de soep laten lopen. Een soep die niemand besteld heeft, volgens het recept van “Wir schaffen das”. Dat is een beetje simpel. En nu hebben we de rekening gekregen, thans ook in Duitsland met aanslagen in Beieren en Baden-Württemberg. Helaas hebben deze niet de verantwoordelijke politici getroffen.”

Andere partijen reageerden verontwaardigd op de uitspraak. Volgens de woordvoerder van De Groenen laat het zien waar het denken in complottheorieën en haat toe leidt. De voorzitter van het parlement gaf een reprimande aan de rechtsextremist .Wippel, die naast politicus ook politiecommissaris is, nam zijn woorden later terug en zei dat het een ‘slip of the tongue’ was. De SPD noemt het een politieman onwaardig om dergelijke verwensingen te uiten. Extreemrechts probeert stelselmatig een verband te leggen tussen de aanwezigheid van vluchtelingen en terrorisme, ook al is die band er in de praktijk niet of nauwelijks.

Eerder deze week raakte de AfD in opspraak omdat een prominent lid had geopperd dat de partij kan samen gaan werken met de NPD, een neo-nazi partij. Komend weekend zijn er verkiezingen in de dunbevolkte noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Gevreesd wordt dat de AfD daar een grote overwinning gaat boeken, volgens peilingen zou de extreemrechtse partij groter kunnen worden dan de CDU. Mecklenburg-Voor-Pommeren is de thuisstaat van Angela Merkel.

Geef een reactie

Laatste reacties (76)