79

AfD-voorzitter zwaargewond na aanval op straat

Parlementariër Frank Magnitz, de voorzitter van de extreemrechtse Duitse partij Alternative Für Deutschland (AfD), is maandagavond aangevallen op straat. Magnitz raakte daarbij gewond, van de daders ontbreekt nog alle spoor. Vorige week werd ook al een aanslag gepleegd op een AfD-kantoor in Saksen.

De aanval vond plaats op het Goetheplein in Bremen. De politie gaat er vanwege de positie van de 66-jarige Magnitz vanuit dat de daders een politiek motief hadden en roept ooggetuigen op zich te melden. AfD meldt zelf dat Magnitz door drie gemaskerde personen met een balk werd neergeslagen en vervolgens werd geschopt toen hij op de grond lag. Op sociale media heeft AfD een foto gedeeld waarop te zien is dat Magnitz ernstig gewond is.

Magnitz had in Bremen zojuist een nieuwjaarsreceptie verlaten. Volgens AfD stonden zijn aanvallers hem na afloop op te wachten. Een omstander zou na de aanval hebben ingegrepen. De Binnenlandse Veiligheidsdienst is een onderzoek gestart naar de aanval.

Eind vorige week werd in de Oost-Duitse stad Döbeln, in de deelstaat Saksen, een bom geplaatst in het AfD-kantoor. Het pand raakte zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. Direct daarop werden drie personen aangehouden, maar zij werden een dag later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Bronnen: De Volkskrant, NOS / Beeld: screenshot Radio Bremen

Geef een reactie

Laatste reacties (79)