7

Afkicken van social media in vier stappen

Verleg de focus van de like-button naar de levensechte mens. En verwissel de digitale instagramlens voor de enige echte instagrambril

Met de opruk van de smartphone neemt ook de verslaving aan social media toe. Wie na zijn zomervakantie net weer gewend is geraakt aan minder frequent gebruik, doet er misschien goed aan een tijdje de social media afkick-kit uit te proberen. De simpele tools in de kit laten je alvast wennen aan hoe de wereld er uit zag voordat social media bestonden. In plaats van klikken op de like-button kun je levensechte stikkers plakken of dat en diegene die je leuk vindt. Op een tekenboard kun je je eigen creaties vastleggen en met de instagrambril heb je 24/7 een coole retroblik op de wereld.

Volgens onderzoek van bureau BBH Barn checken we gemiddeld 150 keer per dag onze telefoon. Van de mensen onder 25 jaar sms’t 10 procent tijdens het hebben van seks. Ook mist een kwart van de geënquêteerden belangrijke momenten in hun leven omdat ze om dat moment bezig zijn een moment vast te leggen met hun mobiele camera.    

Froot.nl: Het social media afkickpakket
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)