Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Afkicken van social media in vier stappen

  •  
01-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afkickset_300.jpg
Verleg de focus van de like-button naar de levensechte mens. En verwissel de digitale instagramlens voor de enige echte instagrambril
Met de opruk van de smartphone neemt ook de verslaving aan social media toe. Wie na zijn zomervakantie net weer gewend is geraakt aan minder frequent gebruik, doet er misschien goed aan een tijdje de social media afkick-kit uit te proberen. De simpele tools in de kit laten je alvast wennen aan hoe de wereld er uit zag voordat social media bestonden. In plaats van klikken op de like-button kun je levensechte stikkers plakken of dat en diegene die je leuk vindt. Op een tekenboard kun je je eigen creaties vastleggen en met de instagrambril heb je 24/7 een coole retroblik op de wereld.
Volgens onderzoek van bureau BBH Barn checken we gemiddeld 150 keer per dag onze telefoon. Van de mensen onder 25 jaar sms’t 10 procent tijdens het hebben van seks. Ook mist een kwart van de geënquêteerden belangrijke momenten in hun leven omdat ze om dat moment bezig zijn een moment vast te leggen met hun mobiele camera.    
RTEmagicC_Afkick-kit.jpg
RTEmagicC_21centuryCellphoneetiquete.jpg
Froot.nl: Het social media afkickpakket Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.