89

Afrikaanse jongens aangeboden als levende dildo’s

Reissite promoot sekstoerisme naar Gambia: gratis neuken, in ruil voor wat eten

“Wat Thailand is voor Westerse mannen op leeftijd, is Gambia voor Westerse vrouwen op leeftijd; één grote speeltuin.” Zo begint een lovend stuk op een reissite waar ‘rijpe vrouwen’ worden aangemoedigd Afrikaanse jongens die niks te makken hebben te misbruiken.


Op Single2Travel schrijft eigenaar Monique zonder enige bedenking over de onbegrensde mogelijkheden van een seksvakantie naar Gambia, een van de armste landen van Afrika. Het is een opvallende vorm van prostitutie. Want waar de meisjes in Thailand nog betaald krijgen voor het ter beschikking stellen van hun lichaam, is dat in Gambia helemaal ‘gratis’. Het enige wat de op seks beluste ‘rijpe vrouw’ hoeft te doen is zo’n jongen onderdak geven in de eigen hotelkamer voor een paar dagen:

Vanwege de armoede in Gambia is dit een heel gebruikelijke vorm van overleven voor jonge mannen. Hoewel men er geen of heel weinig geld mee verdient is men wel verzekerd van eten, drinken en een dak boven je hoofd. 

Er wordt nog opgemerkt dat de seksklant ’s ochtends wel het ontbijt moet betalen voor de gigolo die geen cent te makken heeft. Sommige vrouwen nemen van huis dingen mee als een oude iPhone die de toyboy na dagenlang gratis gewerkt te hebben mag houden als beloning.

Meestal verkopen de jonge mannen hun Iphone na vertrek van de dame weer door om zo toch nog wat geld over te houden. Bij het vertrek van de vlucht met vrouwen, komt er vanzelf weer een nieuwe vlucht met dames aan. Zo begint het hele tafereel weer opnieuw.

De reissite verzwijgt het wijselijk maar voor wie de illusie koestert dat de veelal jonge jongens er lol in hebben, dat is niet zo. In een interview omschreef een zo’n jongen het werk ooit als ‘seks moeten hebben met je oma’.

Wat Single2Travel ook verzwijgt is dat Gambia een van de wreedste dictaturen van Afrika is. Niet alleen is de bevolking straatarm, de burgers worden ook nog eens zwaar onderdrukt. Het Vlaamse liberale opinieblad Knack schreef vorige maand:

Gambia wordt al meer dan 20 jaar geleid door een van ’s werelds meest excentrieke en meedogenloze dictators. Yahya Jammeh kwam in 1994 aan de macht na een staatsgreep zonder bloedvergieten, maar regeert sindsdien met ijzeren hand en zijn beleid wordt nog jaar na jaar repressiever. Hij haalde al meermaals het wereldnieuws met onder andere zijn eigen ‘geneesmiddel’ tegen aids (zoals ook op zijn officiële Twitterpagina staat), zijn doodsbedreigingen aan holebi’s en zijn besluit om uit het Britse Gemenebest te stappen.

Het gros van de Afrikaanse vluchtelingen die hun leven wagen door de Middellandse Zee oversteken komt dan ook uit Gambia. De jongens kunnen kiezen: proberen in leven te blijven door oude Europese wijven te neuken of trachten de oversteek naar Europa te maken om hier normaal werk te vinden.

Dat de toeristenindustrie deels draait op seksreizen voor vrouwen is al langer bekend. De speelfilm Paradies: Liebe van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl uit 2012 gaat er bijvoorbeeld over (zie video boven). Het doet zich naast Afrika ook in Latijns-Amerika voor. 

Geef een reactie

Laatste reacties (89)