81

Afschuw over homomishandeling door blanke tienermeisjes

Homostel vraagt via Facebook aandacht na te zijn 'bespuugd, uitgescholden en achtervolgd' door twee pubers

Een paar duizend mensen hebben op Facebook hun afgrijzen geuit over de mishandeling van een jong homokoppel door twee blanke tienermeisjes. De mannen, beiden 20 jaar, werden dinsdagnacht in de trein naar Sneek “bespuugd, uitgescholden en achtervolgd” en vragen via de sociale netwerksite aandacht voor hun zaak, zo meldt NRC Handelsblad.

Op de Facebook-pagina toont één van de mannen zijn schrammen, met daarboven het bijschrift:

Vannacht (van 5 maart op 6 maart) werden wij door twee personen aangevallen op station Sneek. Wij werden volledig vernederd op grond van onze geaardheid. Bespuugd en uitgescholden, achtervolgd tot in de trein. Daar zochten de daders opnieuw de confrontatie op. We werden aangevallen, bespuugd en gediscrimineerd. De politie is inmiddels bezig met deze zaak, tips zijn welkom! Laat dit in hemelsnaam afgelopen zijn!

Nu landelijke media het opgepikt hebben, stijgt het aantal steunbetuigingen , maar het gebeuren veroorzaakte in eigen kring veel beroering, schrijft NRC. Sommigen herkennen het, anderen steken de slachtoffers een hart onder de riem en er zijn ook veel die de ‘homohaters’ vervloeken. Ondertussen wordt er flink gediscussieerd over intolerantie in de samenleving. “‘Homo’ is bij mijn zoontje op de kleuterschool al een scheldwoord. Bizar toch?”, schrijft Marjolein.

De mannen hebben aangifte van mishandeling en belediging gedaan, meldt de politie. Het signalement van de dader dat door de politie wordt verspreid, is ook te vinden op de website van homobelangenorganisatie COC

Niet iedereen gelooft erin dat het recht zijn beloop krijgt. Ene Dennis adviseert de mannen op Facebook voortaan terug te slaan, aldus NRC. 

NRC Handelsblad: Heftige discussie op Facebook over mishandeling en belediging homo’s

Geef een reactie

Laatste reacties (81)