50

‘Afspraken immigratie wél bedoeld om moslims buiten te houden’

Barry Madlener, PVV-Europarlementariër: maatregelen om bijvoorbeeld gezinshereniging moeilijk te maken, specifiek gericht op moslim-immigranten

PVV’er Barry Madlener heeft benadrukt dat de afspraken in het gedoogakkoord over immigratie wel degelijk bedoeld zijn om moslims te discrimeren. De afspraken uit het gedoogakkoord zijn namelijk bedoeld om de islamisering van Nederland tegen te gaan. Dat zegt Madlener, die samen met Geert Wilders de onderhandelingen over het regeer- en gedoogakkoord heeft gevoerd, tegenover in het NOS-programma Europa Praat.


Hoewel dat niet letterlijk in het gedoogakkoord is opgeschreven, is het expliciet de bedoeling van de PVV om de islam in Nederland een halt toe te roepen, zegt Madlener in het NOS-programma Europa Praat.

De maatregelen om bijvoorbeeld gezinshereniging moeilijk te maken, zouden volgens Madlener specifiek gericht zijn op immigranten met een islamitische achtergrond.

De regeringspartijen VVD en CDA zeggen juist dat het nieuwe immigratiebeleid niet specifiek gericht is op bepaalde groepen. De minister die het meest te maken zal krijgen met de eisen van de PVV, Gerd Leers van Immigratie en Asiel, zei echter vandaag nog dat Geert Wilders “de tijdgeest goed heeft begrepen”.

Het hele gesprek met Barry Madlener is vanaf vanavond te zien op het themakanaal Politiek 24 en de site van Europa Praat.

Lees meer bij de NOS: Madlener: Gedoogakkoord moet islam tegengaan

Geef een reactie

Laatste reacties (50)