Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aftappen wifi-verkeer kan Google duur komen te staan

  •  
13-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drevilgoogle300
Google aangeklaagd voor illegaal aftappen wifi-data ... Miljarden schadevergoeding bij veroordeling 
Het Californische Hof van Beroep heeft het verzoek van Google, om een rechtszaak tegen hen wegens privacyschending te schrappen, afgewezen. Auto’s die opnames maakten voor Google maps tapten tussen 2007 en 2010 ook wifisignalen van burgers af, met inbegrip van passwords.
Google’s claim dat afgeschermde wifisignalen net als radiogolven legaal toegankelijk zouden zijn werd verworpen. Als het tot een rechtszaak komt zal eindelijk inzichtelijk worden wat precies de inhoud is van de 600 gigabyte data die zij verzamelden, wat ermee gebeurd is en wie verantwoordelijk mag worden gehouden.
Mocht Google schuldig worden bevonden, dan hebben miljoenen mensen mogelijk recht op een schadevergoeding tussen de 100 en 10.000 USD. Het is niet de eerste keer dat Google zich in de nesten werkt met privacyschending. In eerdere rechtszaken werd een schikking getroffen, waarbij Google een boete betaalde maar geen schuld bekende.
cc-foto’s: pollitoglamour  en cogloglab

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.