7

&… Afval dumpen kost raadslid zijn baan

Antisemitisme nog steeds erg hoog in Europa...Amerikaanse werkgevers vragen sollicitanten om Facebook wachtwoord...& Griekenland ontdekt enorme fraude met gehandicaptevergoeding

Meer nieuws vandaag…


Afval dumpen pakt duur uit voor gemeenteraadslid Joost Gijsbers van de lokale groene partij P21 in Bunnik. Een buurman die niet snapte waar het afval in zijn tuin vandaag kwam, plaatste een camera. Op de beelden die hij terugzag is te zien hoe Gijsbers zijn afval in de tuin van zijn buurman gooit. Dinsdagavond heeft Gijsbers zijn vertrek aangekondigd. De lokale politiek vond dat het gedrag van het raadslid niet door de beugel kon. (Volkskrant)

Vind ik niet leuk. In Amerika vragen werkgevers tegenwoordig om het Facebook wachtwoord van hun sollicitanten. De bedrijven willen nieuwe toekomstige medewerkers volledig kunnen scannen, ook de directe berichten die alleen voor de gebruiker zelf inzichtelijk zijn. (The Atlantic)

De temperaturen lopen op. Ook bij Apple. De nieuwste iPad blijkt bij intensief gebruik vrij heet te worden. Volgens de Amerikaanse organisatie Consumer Reports kan de nieuwe iPad na 45 minuten actiespelletjes spelen wel zo’n 47 graden Celsius worden. Van de nieuwe iPads zijn de afgelopen dagen wereldwijs meer dan 3 miljoen stuks verkocht. (De Morgen)

Antisemitisme stijgt, joden ‘dubbele loyaliteit’ verweten. Volgens de Israëlisch krant Haaretz is het antisemitisme in Frankrijk met 4 procent gestegen vergeleken met 2009. Uit een nieuwe poll van de Anti-Laster League blijkt dat antisemitisme in Europa op een hoog level blijft. (Haaretz)

Griekse blinden streken lange tijd onterecht een uitkering op. Het Griekse ministerie van volksgezondheid ontdekte dat één op de zes uitkeringen aan gehandicapten onterecht is. Opvallend bleek het om veel blinden te gaan. Ook het aantal lijders aan lepra bleek ver boven het gemiddelde te liggen. Met ingang van volgende maand stopt de Griekse overheid 36.000 uitkeringen. (Trouw)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (7)