69

Afvallige christenen wacht schandpaal in Tilburg

Tilburgse pastoor Harm Schilder hangt foto's op van mensen die zich laten 'ontdopen'

De kerk verlaten? Prima, maar dan hangt deze Tilburgse pastoor uw foto op in zijn kerk. Schandpaal? Welnee, zegt pastoor Harm Schilder van de Emmausparochie, zo kunnen mensen die nog wel in de kerk komen bidden voor uw ziel. “En liever nog: ze overhalen om toch gewoon te blijven”, zegt de pastoor tegenover het Brabants Dagblad.

De laatste weken liep het storm op de website ontdopen.nl, zo is ook te lezen op de website van Omroep Brabant. De, op z’n zachtst gezegd, negatieve opvattingen van de paus over homoseksuelen waren voor velen de druppel. Mensen die niets hebben met de kerk en uit vrije wil besluiten om er geen lid meer van te zijn, kunnen zich via ontdopen.nl uit laten schrijven.

Vrije wil is voor de pastoor echter geen reden voor uitschrijving. Volgens Schilder – die ook de klokken van zijn kerk iedere werkdag om 7 uur ’s ochtends wilde luiden – is het een manier om de hele gemeenschap “te betrekken bij het probleem”. Het Brabants Dagblad haalt hem aan:

“Als pastoor sta ik ver van de mensen af die zich uitschrijven. Ik bel meestal wel, maar dan blijkt het standpunt toch vrij definitief. Misschien dat het via bekenden wel lukt om iemand over te halen.

Omroep Brabant: Tilburgse pastoor nagelt afvalligen aan schandpaal

Brabants Dagblad: Tilburgse pastoor hangt foto’s ‘afvalligen’ op

Foto: Emmausparochie

Geef een reactie

Laatste reacties (69)