Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Agent in VS schiet 'dreigende' chihuahua door kaak

  •  
07-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
chihuahua
Dat agenten in de Verenigde Staten regelmatig al te snel hun pistool trekken is al langer bekend. Uit onderstaand filmpje blijkt dat ook chihuahua’s niet veilig zijn. Twee minihondjes, behorend tot het kleinste hondenras ter wereld, blaften tegen een agent die was afgekomen op een melding van ‘agressieve honden.’ Nu kun je veel zeggen van chihuahua’s, maar gevaarlijk zijn ze niet. De agent besloot desalniettemin een kogel in de richting van een van de dieren af te vuren.
Wonder boven wonder overleefde Reeses, zoals het hondje heet, het incident. Om de operatie te kunnen betalen van de gebroken kaak die de chihuahua er aan overhield is er een crowdfundingactie opgezet via GoFundMe. Het voorval is vooral een bizarre illustratie van het doorgeschoten wapengebruik in de Verenigde Staten. Keenan Wallace, de dader, is inmiddels ontslagen door zijn sheriff. In een verklaring op Facebook schreef die laatste het volgende:
De aanleiding voor het het ontslag is te zien in onderstaande video. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.