10

Agent op de vingers getikt om wraakboete

Ruzie in het verkeer? Bonnenboekje heeft niet altijd het laatste woord

Een agent van de politie Rotterdam besloot om een verkeersruzie, waar hij in zijn vrije tijd bij betrokken was, te beslechten met zijn bonnenboekje. De Ombudsman heeft hem daar nu officieel voor berispt, meldt het AD.

De diender kreeg op  de kruising van de A4 met de A15 onder Rotterdam problemen met de andere automobilist, toen hij van werk op weg was naar huis. Het AD beschrijft het incident:

Bij het ritsen probeerde de agent met hoge snelheid voor te kruipen. Een botsing kon de andere automobilist slechts vermijden door scherp naar rechts te sturen. Hij schrok zo van wat er gebeurde, dat hij door zijn openstaande raam op de auto van de agent sloeg, die op luttele centimeters langs hem scheerde. Uiteindelijk voegde deze alsnog achter hem in.

De agent reageerde door met zijn politiepenning te zwaaien en de automobilist naar de vluchtstrook te sommeren. Daar zegde hij hem een bekeuring aan: uitschrijven ging niet, omdat hij zijn bonnenboekje niet bij zich had.

Toen de automobilist de bon daadwerkelijk in de bus kreeg, vocht hij deze aan. Van de Ombudsman krijgt hij gelijk. Die noemt het gedrag van de agent “niet behoorlijk” en’ in strijd met het vereiste van integer handelen”.

AD: Boze agent berispt na geven ‘privéboete’

Foto-cc: Bogers

Geef een reactie

Laatste reacties (10)