31

Agent ‘plaagt’ student met stroomstoot

Bij zijn aanhouding had de agent al de hand van de Duitse Stephan Ulrich gebroken. De jongen was onbewust in bezit van een gestolen fiets

Een agent van het politiekorps Hollands Midden heeft op 5 september de Duitse student Stephan Ulrich opgezocht in de cel om hem een stroomstoot te geven. Eerder op de dag brak de agent Ulrichs hand bij diens arrestatie. De student werd opgepakt omdat hij zonder het te weten in het bezit was van een gestolen fiets, zo meldt het Leidsch Dagblad.


De politie bevestigt het verhaal, dat zij via het Leidsch Dagblad vernam. Terwijl Ulrich op verhoor wachtte in de zogeheten ophoudkamer, kwam daar de betreffende agent binnen en bood hem kauwgom aan. Het bleek fopkauwgom. Het ziet er echt uit, maar wie hem aanpakt, krijgt een elektrische oplawaai, zoals hierboven te zien is.

Een politiewoordvoerster laat weten:

“Het is een grap die absoluut niet door de beugel kan en die niet past bij de professionaliteit van een politieagent. De desbetreffende collega wordt op zijn gedrag aangesproken door zijn leidinggevende.”

“Een volstrekt waanzinnig verhaal. Hoe bestáát het”, zegt UIrichs advocaat Klaas Aantjes. Hij stelt de politie aansprakelijk voor de gebroken hand en eist daarvoor een schadevergoeding. 

Leidsch Dagblad: Agent geeft Duitse student voor de lol een stroomstoot

Geef een reactie

Laatste reacties (31)