Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Agenten die Mike Stok doodschoten: wel schuldig, niet strafbaar

  •  
05-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
254 keer bekeken
  •  
mikestok300.png
Rechter acht doodslag en poging tot doodslag wel bewezen, maar vanwege 'putatief noodweer' zijn de agenten ontslagen van rechtsvervolging
De twee agenten die in 2013 Mike Stok doodgeschoten zijn woensdag door de rechter in Rotterdam schuldig bevonden aan doodslag en een poging tot doodslag. Na een uit de hand gelopen ruzie met twee stadswachten werd de 29-jarige Stok in zijn eigen straat gedood. Het Openbaar Ministerie eiste ontslag van rechtsvervolging voor de agenten, omdat er sprak zou zijn van noodweer, maar de rechtbank in Rotterdam ging daar niet helemaal in mee. Wel is er sprake van zogenaamd ‘putatief noodweer’; de agenten hadden alles al geprobeerd om Stok te stoppen en aan te houden, maar niets werkte. En dus worden ze ontslagen van rechtsvervolging.
RTL Nieuws omschrijft de gebeurtenissen in 2003:
De 29-jarige Rotterdammer Mike Stok kreeg twee jaar geleden op 7 april een bon van twee stadswachten, omdat hij zijn honden voor de zoveelste keer liet loslopen. Stok liep weg zonder de bekeuring te accepteren, waarna de stadswachten de politie erbij riepen […] Twee toegesnelde agenten troffen Stok in de binnentuin van zijn eigen wooncomplex. De agenten zeggen dat de Rotterdammer agressief was en ze dachten dat hij met een tomahawk of een bijl zwaaide.
Het wapen dat Stok bij zich droeg bleek achteraf een stok met adelaarshoofd te zijn.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-08-05_om_13.45.05.png

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.