Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Agenten moeten sneller schieten'

  •  
27-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
politie300_10.jpg
Raad van Korpschefs wil dat agent desnoods in benen schiet of waarschuwingsschot lost... Agenten wordt dit jaar geleerd sneller te schieten... Ook trainingen in 'school-shootings'...
Agenten worden dit jaar getraind om sneller naar hun wapen te grijpen. ‘Vroeger waren we terughoudend met geweld. Nu zeggen we: trek eerder je vuurwapen en dreig ermee, vuur desnoods een waarschuwingsschot af’, zegt een woordvoerder van de Raad van Korpschefs in De Volkskrant.
Als dat onvoldoende werkt, schiet je desnoods in de benen. Zo voorkom je dat je in een noodweersituatie belandt.
“De amoktraining betekent een ommezwaai bij de Nederlandse politie”, zegt Siemen Albada in De Volkskrant. Hij is bij het Twentse korps verantwoordelijk voor de politietrainingen. “Vroeger zei de agent: oh, het wordt spannend. We trekken een lintje, blijven daarachter staan en wachten op het goedbewapende aanhoudingsteam.” Nu moeten de eerste agenten die ter plekke zijn naar binnen. Twentse agenten trainen om voorbereid te zijn op een mogelijke ‘school shooting’. “Na ervaringen in het buitenland en in Alphen aan den Rijn zeggen we: je moet zo’n school in en de schutter uitschakelen.”
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.