Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem

  •  
04-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
294 keer bekeken
  •  
Overleg over veteranenbeleid

© 2015-06-26 12:33:08 DEN HAAG - Ahmed Marcouch (pvda) tijdens het debat over het veteranenbeleid. ANP BART MAAT

Ahmed Marcouch wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem. Dat meldt de NOS. Het 48-jarige oud-PvdA-Kamerlid werd maandagavond voorgedragen door de gemeenteraad. Marcouch zal per 1 september Herman Kaiser opvolgen, die op 1 juni stopte. De aanstelling is voor zes jaar.
Voor Marcouch officieel aan de slag kan, rest er nog een formaliteit: minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) zal na overleg met de commissaris van de koning in Gelderland een advies opstellen voor de ministerraad. Daarna kan Marcouch officieel worden benoemd.
Marcouch was sinds 2010 Kamerlid, maar wist door het forse verlies van de PvdA bij de laatste Kamerverkiezingen geen zetel te bemachtigen. De partij behaalde slechts negen zetels, Marcouch stond op plek 13. Voor zijn Kamerlidmaatschap was Marcouch voorzitter van stadsdeel Amsterdam Slotervaart en zat hij in de Amsterdamse gemeenteraad. Daarvoor werkte hij ruim tien jaar bij de politie.
Beeld: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.